Chokladkaka med kokostosca
Cirka 30 bitar
4 ägg
200 g smör
5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Glasyr
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl grädde
75 g smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i resten av ingredienserna till kakan och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Under tiden, gör glasyren.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull.
Koka upp och låt smeten sjuda i cirka 5 minuter.
När kakan är klar efter 15 minuter,
bred på glasyren och sätt in kakan i ugnen i ytterliggare 10 minuter.
Låt svalna och skär i bitar.